Garantie

Fabrieksgarantie

Als u uw auto bij ons in onderhoud geeft, blijft de fabrieksgarantie gewoon in tact. Alleen als u bij een defect daadwerkelijk een beroep op de garantie doet, eist de fabrikant dat de betreffende reparatie wordt uitgevoerd door een merkdealer. Maar ook in zo'n geval kunt u uw auto gewoon bij ons brengen. Wij zorgen er voor dat de merkdealer wordt ingeschakeld, zodat uw garantieclaim probleemloos wordt afgehandeld.
U kunt dus altijd bij ons terecht. U behoudt de fabrieksgarantie en kiest het bedrijf waar u het liefst klant bent.

BOVAG garantie

Autobedrijf Steeneveld is aangesloten bij de brancheorganisatie BOVAG. U kent ongetwijfeld BOVAG van de bekende garantie, de BOVAG-garantie. Het is niet voor niets dat die garantie zo bekend is geworden. Wie een gebruikte auto koopt, krijgt er met die BOVAG-garantie ineens een flink stuk zekerheid bij. De zekerheid bijvoorbeeld dat gebreken worden hersteld die bij de koop over het hoofd zijn gezien. En de zekerheid dat u een garantieperiode heeft. Als er binnen zes maanden iets stuk gaat (door normaal gebruik), wordt de reparatie kosteloos voor u geregeld. Die BOVAG-garantie is standaard bij een auto vanaf € 4.500,- of een aanschafprijs van meer dan 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde. De garantieperiode is zes maanden, tenzij in uw koopovereenkomst iets anders staat vermeldt.

NAP

Om fraude met tellerstanden tegen te gaan, is in 1991 de Nationale Auto Pas (NAP) in het leven geroepen. Met NAP kunt u inzicht krijgen in de kilometerhistorie van een auto.

Wat is nationale auto pas?

De Nationale Auto Pas is de enige onafhankelijke instantie bij wie de kilometerhistorie van een auto op zoveel mogelijk momenten wordt vastgelegd. Een goed inzicht in de kilometerhistorie biedt de voordelen van betrouwbaarheid en veiligheid!

Met kennis van de werkelijke kilometerstand kan een gebruikte auto volgens het juiste schema worden onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig vervangen van bepaalde onderdelen.

Juiste prijs

De waarde van een gebruikte auto is mede afhankelijk van de kilometerstand.

Hoe werkt de NAP?

Bij elke onderhoudsbeurt, reparatie, schade, inruil of taxatie voert een dealer of autobedrijf de op dat moment afgelezen kilometerstand in de databank van de Nationale Auto Pas in. Zo ontstaat van elke auto een steeds verder groeiende historie van kilometertellerstanden.
Hierbij worden de volgende gegevens vastgelegd:

  • het kenteken
  • kilometerstand
  • de datum
  • het deelnemersnummer van het registrerende autobedrijf