APK

Algemene periodieke keurig is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Bij de APKcontroleren wij het volledige voertuig. Op basis van deze controle maken wij voor u een nieuw APK rapport. Dit rapport is het bewijs van keuring.U kunt al vanaf twee maanden voor de keuringsdatum laten keuren, zonder dat de jaarlijkse uiterlijke keuringsdatum verandert.

Voor APK kunt natuurlijk ook bij Autobedrijf Steeneveld terecht!

Het is belangrijk dat uw auto in een goede conditie verkeert. Niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook voor die van uw medeweggebruikers. Daarnaast is het belangrijk voor het milieu. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw auto technisch in goede staat blijft.

Bij APK wordt gelet op:

  • verkeersveiligheid - remmen, banden, stuurinrichting, wielophanging, verlichting, carrosserie en schokdempers
  • milieu - uitlaatgassen
  • algemeen - kentekenbewijs deel 1, chassisnummer en brandstof
  • registratie en afmelden

Als uit de APK blijkt dat er iets aan uw auto gerepareerd of vervangen moet worden, overleggen we dat altijd vooraf met u zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Eventuele reparaties proberen we nog dezelfde dag uit te voeren.

Nadat eventuele reparaties zijn uitgevoerd, wordt uw auto voor een jaar goedgekeurd. De keurmeester meldt dit bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, ook wel afmelden genoemd. Dat betekent dat uw auto onder normale gebruikscondities verkeersveilig functioneert, zonder het milieu onnodig te belasten.

Wanneer laten keuren?

Wanneer en hoe vaak moet u uw voertuig laten keuren? Dit hangt af van het type brandstof waarop uw voertuig rijdt, hoe zwaar uw auto weegt en sinds wanneer uw voertuig voor het eerst op de weg is. Als uw auto al eerder een APK keuring heeft gehad en is goedgekeurd, geldt de datum op het keuringsrapport als datum waarvoor uw voertuig opnieuw moet zijn gekeurd.

Voorkom een bekeuring, maak op tijd een afspraak voor apk!

U kunt geen uitstel krijgen voor de APK-keuring. Als u uw voertuig niet op tijd laat keuren, ontvangt een bekeuring van het RDW. Als u niet aan de keuringsplicht kunt of wilt voldoen, kunt u de geldigheid van het kentekenbewijs te laten schorsen (zie website RDW)Dat houdt in dat u tijdelijk niet hoeft te voldoen aan de voertuiggebonden verplichtingen, waaronder APK.Dat betekent echter wel dat u gedurende die periode geen gebruik mag maken van de openbare weg met uw voertuig. Dit geldt zowel voor het geparkeerd staan als voor het rijden op de openbare weg.

Combineren van apk met jaarlijkse onderhoud: kosten en tijd besparend!

Met slechts een aantal extra arbeidsuren wordt uw auto, naast de minimale wettelijke eisen, uitgebreider bekeken. Naast tijdsbesparing scheelt de combinatie meestal ook geld, tussentijdse onderhoudsbeurten worden voorkomen en het is voor de garage ook voordeliger om de auto in één keer goed onder handen te nemen. Bijkomend voordeel van de combinatie van onderhoud met APK is natuurlijk dat u de auto maar één keer kwijt bent, in plaats van meerdere keren.

Bel om een afspraak te maken!

APK Reminder

Klik op de afbeelding en laat u per e-mail een herinnering voor de APK sturen.